VNP Fibre Future Festival op 7 juni 2023

Boeiende verhalen, inspirerende workshops en een grote portie fun: het VNP Fibre Future Festival 2023 wordt een reis door de wereld van verduurzaming en de energievoorziening van de toekomst. Ben je erbij?

Je bent van harte welkom op de derde editie van het VNP Fibre Future Festival die op 7 juni plaatsvindt op het terrein van boerderij ’t Paradijs in Barneveld. Op deze prachtige locatie in het midden van het land wisselen plenaire en carrouselsessies elkaar af, geniet je van het lekkers dat vanuit foodtrucks wordt geserveerd en plof je neer op een hooibaal om naar inspirerende verhalen te luisteren. 

Hernieuwbare energie
Het onderwerp van deze dag is ‘de energievoorziening van de toekomst’. Met de klimaatdoelen van 2030 en 2050 scherp op het netvlies zoeken we gezamenlijk naar manieren om van olie, kolen en gas af te komen. Want twee dingen staan als een paal boven water: hernieuwbare energie wordt de dominante energievoorziening en onze emissies moeten naar nul. 

Reinier van den Berg
We bouwen aan een afwisselend programma met voor ieder wat wils. Meteoroloog Reinier van den Berg trapt de dag af met zijn visie op klimaatverandering, de urgentie en de do’s en don’ts om ons energieverbruik te veranderen. Daarna komt in intieme sessies de energie van de toekomst – wind- en zonne-energie, geothermie, nucleaire energie – uitgebreid aan bod. Ook technologische innovaties in energiedragers en opslag, zoals waterstof, batterijen en metal fuels passeren de revue. 

De groenste sector
Ten slotte kijken we welke kansen samenwerking en systeeminnovatie bieden. Smart grids, energy hubs, slimme software, industriële samenwerking: waar liggen kansen om (gezamenlijk) verder te verduurzamen en wederom te bewijzen dat onze sector de groenste van het land is?

De komende tijd maken we meer programmaonderdelen bekend, dus houd deze pagina in de gaten voor updates. 

Tot ziens in Barneveld! 

Ja, ik schrijf me in voor het Fibre Future Festival 2023!

Deel deze pagina:

Baan of stage in een papier- of kartonbedrijf?

Onze bedrijven staan te springen om nieuw (technisch) talent. Grijp je kans in onze uitdagende wereld! 

Gerelateerd

Jaarverslagen

Leuk dat je aanwezig bent op 7 juni. Je ontvangt de komende periode meer informatie over het programma en de locatie.

Groet, het VNP-team