VNP Fibre Future Festival op 7 juni 2023

Boeiende verhalen, inspirerende workshops en een grote portie fun: het VNP Fibre Future Festival 2023 werd een reis door de wereld van verduurzaming en de energievoorziening van de toekomst.


De derde editie van het VNP Fibre Future Festival vond op 7 juni plaats op het terrein van boerderij ’t Paradijs in Barneveld. Op deze prachtige locatie in het midden van het land wisselden plenaire en carrouselsessies elkaar af, genoot je van het lekkers dat vanuit foodtrucks werd geserveerd en plofte je neer op een hooibaal om naar inspirerende verhalen te luisteren. 

Hernieuwbare energie
Het onderwerp van deze dag was ‘de energievoorziening van de toekomst’. Met de klimaatdoelen van 2030 en 2050 scherp op het netvlies zochten we gezamenlijk naar manieren om van olie, kolen en gas af te komen. Want twee dingen staan als een paal boven water: hernieuwbare energie wordt de dominante energievoorziening en onze emissies moeten naar nul. 

Reinier van den Berg
Meteoroloog Reinier van den Berg trapte de dag af met zijn visie op klimaatverandering, de urgentie en de do’s en don’ts om ons energieverbruik te veranderen. Daarna kwam in intieme sessies de energie van de toekomst – wind- en zonne-energie, geothermie, nucleaire energie – uitgebreid aan bod. Ook technologische innovaties in energiedragers en opslag, zoals waterstof, batterijen en metal fuels passeerden de revue. 

De groenste sector
Ten slotte keken we welke kansen samenwerking en systeeminnovatie bieden. Smart grids, energy hubs, slimme software, industriële samenwerking: waar liggen kansen om (gezamenlijk) verder te verduurzamen en wederom te bewijzen dat onze sector de groenste van het land is?

Tot volgend jaar, tot ziens bij FFF2024! 

Ja, ik schrijf me in voor het Fibre Future Festival 2023!

Deel deze pagina:

VNP van Houtum

Baan of stage in een papier- of kartonbedrijf?

Onze bedrijven staan te springen om nieuw (technisch) talent. Grijp je kans in onze uitdagende wereld! 

Group 3

Leuk dat je aanwezig bent op 7 juni. Je ontvangt de komende periode meer informatie over het programma en de locatie.

Groet, het VNP-team