High performance materialen

High performance materialen

Marktintroductie van een scala aan papier- en kartonproducten met geheel nieuwe functionaliteiten.

Perspectief en kansen
Veranderende behoeften en een groeiend milieubewustzijn creëren vraag naar nieuwe papier- en kartonsoorten. Door innovatieve oppervlakteafwerkingen ontstaan zodanige specificaties voor papier en karton dat nieuwe markten bediend kunnen worden: actieve, intelligente en high performance materialen (lichtgewicht, sterker, witter, thermo-isoleren, elektrogeleidend). Voor de overige nieuwe papiersoorten liggen er kansen in voedsel (AGF), bloemen, genotmiddelen, farmaceutische verpakkingen en luxe goederenverpakkingen en voor hygiëneproducten.

Aanpak
Met nieuwe functionele materialen worden mogelijkheden geopend voor nieuwe markten en toepassingen. Echter elk met eigen gewoontes, wetten en regels. De uitdagingen die gezamenlijk worden opgepakt zijn:

  • Voor sociale acceptatie is communicatie over de nieuwe mogelijkheden (zowel B2B als B2C) van belang. Nieuwe producten vereisen nieuwe businessmodellen, communicatie en positionering.
  • Voor de actieve/intelligente/high performance materialen gaat het steeds om tailormade concepten en businessmodellen, die gezamenlijk met ketenpartners worden ontwikkeld en zodanig zijn samengesteld dat acceptatie door de consument is gegarandeerd.