Laatste nieuws

Smart Packaging Solutions in Loenen viert 100-jarig bestaan

Vandaag (1 april 2021) viert papierfabriek Smart Packaging Solutions in Loenen (Gelderland) zijn honderdste verjaardag. Van harte gefeliciteerd! Deze mijlpaal is een mooie aanleiding om de geschiedenis van het bedrijf te bundelen in een jubileumboek. De uitgave wordt tijdens een kleinschalige viering uitgereikt aan de medewerker met de meeste dienstjaren.

De afgelopen eeuw is er heel wat veranderd. De fabriek heeft veel medewerkers met langdurige dienstverbanden gekend, had verschillende eigenaren en maakte daarnaast grote technische, duurzame ontwikkelingen door. De loyaliteit aan de fabriek was altijd groot, zowel vanuit de medewerkers als de omgeving. Sinds 2017 is de papierfabriek eigendom van Smart Packaging Solutions, een bedrijfsonderdeel van het Belgische familiebedrijf VPK Group.

Het verleden van de Loenense papierfabriek is door Frans Beekman, medewerker van Smart Packaging Solutions, gebundeld in een bijzonder jubileumboek. In het rijk geïllustreerde boek over de geschiedenis van de locatie, komen het ontstaan en de ontwikkeling van de fabriek en de sterke verbondenheid met de gemeenschap in Loenen uitgebreid aan de orde.

Bijzonder jubileumboek
Tijdens de festiviteiten is de eer aan samensteller Beekman en directeur Kees Emons om het eerste exemplaar van het jubileumboek te overhandigen aan de medewerker met het langste dienstverband. Ook alle collega’s nemen een jubileumboek mee naar huis, onder wie teamgenoten met een afstand tot de arbeidsmarkt die via werkbedrijf Lucrato bij de papierfabriek werken.

Vanwege corona is de viering kleinschalig, maar Smart Packaging Solutions pakt op 2 april 2022 groots uit. Dan staat de viering van het 100-jarig bestaan nogmaals op de agenda met een uitgebreid dag- en avondprogramma.

Lokaal ondernemerschap
Het jubileum is voor Smart Packaging Solutions het uitgelezen moment om met trots terug te blikken op de ontwikkelingen van de afgelopen jaren én stappen naar de toekomst te zetten. Zo wordt binnenkort de handtekening gezet voor de bouw van een nieuw vellenmagazijn. Het project wordt uitgevoerd door lokale ondernemers. Smart Packaging Solutions hecht grote waarde aan investeren in de gemeenschap, voor een duurzame toekomst van de regio.

Nogmaals: van harte gefelicteerd!