Laatste nieuws

Amerikaans bezoek bewondert reyclingservice Essity Cuijk

Vorige week verwelkomde hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity op haar papierfabriek in Cuijk samen met Rijkswaterstaat veertien gasten uit de VS.

Het bezoek maakt deel uit van een samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, Rijkswaterstaat en verschillende Nederlandse bedrijven, met als doel Nederland op de kaart te zetten op het gebied van innovatieve en duurzame afvalverwerking. In Cuijk werd onder andere de eerste recyclingservice voor papieren handdoeken ter wereld toegelicht.

Het thema van het bezoek was ‘afvalverwerking en de circulaire economie’. De bezoekers werden geïnspireerd door Tork PaperCircle, een prijswinnend duurzaamheidsinitiatief dat ervoor zorgt dat gebruikte papieren handdoeken nieuwe gerecyclede papierproducten worden in plaats van afval. Hierdoor neemt de CO2-voetafdruk van de handdoeken met 40 procent af.

Ook de samenwerking met Bio Energie Centrale Cuijk (BECC) kwam aan bod. BECC levert Essity de stoom die vrijkomt bij het maken van (groene) energie waardoor Essity deze stroom niet meer hoeft op te wekken met aardgas.

Jan Fassbender, directeur van Essity Cuijk: ‘wij zijn er trots op dat Amerikaanse bedrijven interesse tonen in onze innovatieve recyclingprocessen. Op het gebied van afvalverwerking zijn wij verder dan veel bedrijven in de Verenigde Staten. Het is dan ook fijn dat we kunnen laten zien wat er op dit gebied allemaal mogelijk is.’

Bron: www.essity.nl