Laatste nieuws

Publiek omarmt biobased innovaties papier en karton

Gisteren (3 december) werd in het Energiehuis in Dordrecht het Dutch Biobased Industries Event georganiseerd.

Onder leiding van gastvrouw Inge Diepman pitchten ondernemers uit onder andere de tuin- en landbouw, waterschappen, chemie, de houtsector en uiteraard papier en karton hun biobased innovaties. Een app maakte het mogelijk vragen te stellen, te reageren op stellingen en in contact te komen met andere aanwezigen.

Namens de papier- en kartonsector maakte VNP-voorzitter Henk van Houtum onderdeel uit van een panel. Jeroen Alkemade (Coldenhove Papier), René Kort (Schut Papier) en Saskia Cooman (Solidus Solutions) betraden het podium en vertelden en toonden het publiek aan welke innovaties op het gebied van grondstoffen en nieuwe toepassingen we werken.

In de middag vond een netwerkbijeenkomst plaats, georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken en RVO.nl. Professor Maarten Hajer schetste de ‘stad van de toekomst’ en de rol die daarin voor de biobased economie is weggelegd. Daarnaast lichtte een aantal financieel experts toe wat komt kijken bij de bekostiging van innovaties.

Tussen de bedrijven door vermaakten bezoekers zich op de bedrijvenmarkt. In samenwerking met Huhtamaki zorgde de VNP daar voor een smakelijk aandenken.

Landelijke Netwerkdagbijeenkomst Biobased Economy netwerkbijeenkomst