Laatste nieuws

Coldenhove Papier en Neenah Paper akkoord over overname

Coldenhove Papier en Neenah Paper zijn overeengekomen dat de Eerbeekse papierspecialist onderdeel wordt van Neenah Paper. Het Amerikaanse bedrijf neemt alle aandelen over. De deal is naar verwachting definitief op 1 november 2017.

Coldenhove Papier vindt de overname van groot belang voor haar groeistrategie. CEO Jeroen Alkemade: ‘Coldenhove Papier is een sterke, maar kleine specialist in een consoliderende wereldmarkt. Om de ingeslagen weg van groei voort te zetten hebben we gezocht naar een financieel sterke partner die onze ambities ondersteunt.’

‘Neenah Paper is met verkoop in 80 landen een wereldspeler in specialistische producten, die de innovatiekracht van Coldenhove Papier erkent. Ik ben verheugd dat we in Neenah Paper onze strategische partner hebben gevonden.’

Over Coldenhove Papier
Coldenhove Papier is opgericht in 1661 en heeft zich in 350 jaar ontwikkeld tot leverancier van kwalitatief hoogwaardig papier voor speciale toepassingen. De laatste decennia heeft Coldenhove Papier zich toegelegd op digitaal industrieel printen van textiel met de ontwikkeling van het succesvolle sublimatie transferpapier (DTP). Met een uitgebreid assortiment gepatenteerd transferpapier speelt Coldenhove Papier een toonaangevende internationale rol in de markt voor industrieel printen van textiel.

Naast dit succesproduct heeft Coldenhove ook een sterke positie in de markt voor medische sterilisatiepapieren en andere specialistische papieren met een technische toepassing. Coldenhove Papier behaalde in 2016 een omzet van ongeveer € 40 miljoen. De onderneming heeft 120 medewerkers en is actief in 45 landen.