Laatste nieuws

Eerbeeks Kampioenschap papieren boot varen

Een papieren bootje vouwen dat zó groot is dat je er zelf in kan zitten. Kinderen van basisscholen in Eerbeek deden het.

Donderdagmiddag 4 juni keken ze in de zon in zwembad Coldenhove wie er het langst kon blijven drijven… en de Titanic won!

Zelf geknutseld
De wedstrijd is uitgeschreven door papierfabriek DS Smith Paper de Hoop. Dat is één van de papierfabrieken in Eerbeek die deelneemt aan de landelijke actie ‘De Week van het Papier’. De vier deelnemende Eerbeekse basisscholen kregen vorige week de materialen ( papier van De Hoop met een instructie, plakband etc.) om zelf een boot te knutselen. De bootjes zijn woensdagmiddag te water gelaten met elke 25 meter twee nieuwe leerlingen in de boot om zoveel mogelijk baantjes te peddelen.

Bekogeld met natte sponzen
Na vijf minuten werd het de peddelaars nog extra moeilijk gemaakt doordat de leerlingen vanaf de zijkant hen met natte sponzen mochten bekogelen. De eerste prijs ging naar groep 8 van de Triangel en de prijs voor de mooiste boot naar het meisjesteam van de Johanna Huiskampschool. Als extraatje kregen alle leerlingen nog een muntje voor de botsauto’s op de kermis.

Bron: Omroep Gelderland