Laatste nieuws

Duurzaam, gevouwen wc-papier nu ook voor thuisgebruik

Cradle to Cradle toiletconcept Satino Black opent een webshop voor consumenten. Tot nu toe is het duurzame merk vrijwel alleen te koop in de zakenmarkt. Met het online platform My Satino Black komt daar verandering in. Satino Black is een merk van papierproducent Van Houtum uit Swalmen.

Satino Black webshopMy Satino Black bestaat uit een matzwarte, compacte designdispenser – de Satino Black BriQ – en losse vellen toiletpapier. De dispenser is gemaakt van gerecyclede kunststof en draagt het Cradle to Cradle-keurmerk. Dat betekent dat het zeer milieuvriendelijk is. Het bijpassende toiletpapier mag als enige ter wereld de keurmerken FSC recycled, Europees Ecolabel én Cradle to Cradle voeren. Het wordt in Nederland volledig CO2-neutraal geproduceerd van lokaal opgehaald oud papier. Satino Black loopt dan ook voorop in duurzaamheid.

De consument krijgt bij de aanschaf van My Satino Black toiletpapier een unieke service cadeau. Op basis van opgegeven data over onder meer gezinssamenstelling, wordt de consument er periodiek op geattendeerd dat het toiletpapier bijna op is. Hij kan dan via de tablet, smartphone of pc direct een nieuwe bestelling plaatsen. Dat betekent dat de consument nooit meer misgrijpt op het toilet.

In de zakenmarkt is het merk een bekend duurzaamheidconcept en ook vanuit de consumentenmarkt ontstaat steeds meer vraag. Om hieraan tegemoet te komen, is het online platform gelanceerd. Vooralsnog start de webshop met de dispenser en het toiletpapier. Op termijn wordt het consumentenassortiment verder uitgebreid.