Laatste nieuws

Geslaagde discussie recycling papier en karton

Dinsdag 28 januari vond het derde Circular Economy Lab plaats in Utrecht. Tijdens dit event, dat door het Utrecht Sustainability Institute (USI) en Kenniscentrum Papier en Karton (KCPK) werd georganiseerd, gingen deelnemers van verschillende onderdelen van de keten van papier- en kartonproducten met elkaar in discussie.

Het gesprek ging voornamelijk over het nog verder sluiten van de vezelstroom in deze ketens (of eigenlijk cirkels). Hierbij gaat het bijvoorbeeld over logistieke aspecten als inzamelingsmethodes, aangezien die van invloed zijn op de compositie van de recyclingstroom en daarmee automatisch de mogelijke toepassingen van deze stroom en zijn waarde bepalen.

Een ander voorbeeld is de invloed van productontwikkelaars op de recyclingcirkel, omdat zij in belangrijke mate bepalen hoeveel moeite het kost om de vezel weer te kunnen gebruiken en voor welke toepassingen. Hier spelen ook voedingsconcerns (bijvoorbeeld Campina, dat aanwezig was) een belangrijke rol, aangezien zij deze productontwikkeling kunnen sturen.

Binnenkort verschijnt een uitgebreide rapportage door USI. Wilt u deze rapportage ontvangen en/of betrokken zijn bij het vervolgtraject, meld dat dan via info@kcpk.nl.