Laatste nieuws

Huhtamaki introduceert
duurzame grasverpakking

Huhtamaki brengt een eierverpakking op de markt die voor een belangrijk deel bestaat uit grasvezels. Met deze wereldprimeur zet Huhtamaki de volgende stap in duurzaamheid. De innovatieve grasverpakking ligt sinds medio oktober als pilot in de schappen van een landelijke supermarktketen.

De ‘groene’ grasverpakking past in de duurzame focus van Huhtamaki. Het vezelgehalte van de grasverpakking bestaat voor 50 procent uit grasvezels die deels zichtbaar en voelbaar zijn. De verpakking biedt hetzelfde beschermingsniveau als de andere duurzame eierverpakkingen van Huhtamaki en is volledig recyclebaar.

Aan de ontwikkeling van de grasverpakking ging jarenlange research vooraf. Huhtamaki is trots dat de eerste grasverpakkingen nu in de winkel liggen. De marktintroductie is een pilot. Reacties van consumenten en retailkanalen worden in de verdere doorontwikkeling meegenomen. Bovendien zal het productieproces worden verfijnd om te komen tot maximale efficiency en een completere bijdrage aan de biobased economy.

Huhtamaki is een van de leden van de VNP. Haar Nederlandse productielocatie bevindt zich in Franeker.

Grasdoos Huhtamaki 2