Laatste nieuws

Iedere dag aandacht voor veiligheid bij Van Houtum

Arbo-bokaal uitgereikt aan medewerkers in Swalmen.

Meer dan twee jaar ongevalsvrij, veilig werken op de agenda van ieder werkoverleg, een laag ziekteverzuim, interne safety checks, prioriteit voor veiligheid in het gehele bedrijf: een paar redenen waarom Van Houtum de terechte winnaar is van de VNP Arbo-bokaal 2014. Gisteren (28 januari) werd de bokaal aan de arbocommissies van het bedrijf uitgereikt.

De Arbo-bokaal wordt jaarlijks toegekend aan het papier- of kartonbedrijf dat de beste resultaten behaalt op het gebied van veiligheid en veilig werken. Bij Van Houtum staat veiligheid dagelijks op de agenda. Met behulp van het signaleringssysteem ‘Re-act’ kan iedere medewerker (potentieel) onveilige situaties melden. De volgende ochtend in het werkoverleg worden meldingen besproken en opgepakt.

Ongevallen die bij andere bedrijven plaatsvinden komen ter sprake in het ploegenoverleg. Rob Smeets, operator: ‘We bekijken of de kans bestaat dat iets vergelijkbaars bij ons gebeurt en nemen indien nodig maatregelen’. Veiligheid is een van de pijlers van de bedrijfscultuur van Van Houtum.

Erwin Heijnsbroek (arbo-coördinator van de VNP): ‘Bij Van Houtum is iedereen betrokken bij veiligheid. De laatste jaren is hier veel gebeurd op het gebied van veilig werken. Het bedrijf pakt zaken grondig en succesvol op. Als gevolg daarvan is het aantal ongevallen fors afgenomen. Ook het ziekteverzuim is laag. Dat is een groot compliment waard.’

Directeur Bas Gehlen: ‘Ik ben blij dat er in onze sector collectief aandacht is voor veilig werken. De openheid en leergierigheid van de papier- en kartonbranche is uniek.’ KAM-coördinator Jos Manders: ‘De ondersteuning zit ‘m met name in samenwerking met collega’s en andere bedrijven. We voorzien elkaar van tips en waardevolle informatie. Dat heeft heel veel toegevoegde waarde.’

Groepsfoto Van Houtum arbo