Laatste nieuws

Leerlingen technasium bezoeken Papierfabriek Doetinchem

Op 22 september brachten acht havo- en vwo-leerlingen een bezoek aan Papierfabriek Doetinchem.

De leerlingen begonnen met een algemene presentatie over Papierfabriek Doetinchem. Daarna volgde een rondleiding, die als zeer interessant werd ervaren. De leerlingen hadden op school vragen voorbereid, die vervolgens aan een aantal medewerkers met een technische of technologische achtergrond op hbo-niveau werden gesteld.

De scholieren vonden het erg leerzaam om een kijkje achter de schermen te nemen. Voor Papierfabriek Doetinchem was het positief om op deze wijze jongeren in aanraking te laten komen met het proces en vak van papier maken.

In totaal bezochten 220 leerlingen uit klas twee van het Ulenhofcollege in Doetinchem één van de 29 aangemelde maakbedrijven in en rondom Doetinchem als onderdeel van het Technasiumproject ‘Maakindustrie Achterhoek’. Dit project – dat gegeven wordt binnen het vak Onderzoek & Ontwerpen – draagt de titel ‘Werken in de maakindustrie is aantrekkelijk‘.

De bedoeling is dat de leerlingen hun ervaringen en indrukken presenteren aan hun klasgenoten en op die manier de maakindustrie promoten.

Leerlingen bezoeken PD