Laatste nieuws

Nieuwe strategie Sappi: fabriek in Maastricht focust op verpakkingen

Sappi – een Zuid-Afrikaans papierbedrijf met een vestiging in Maastricht – kondigt een aantal investeringsprojecten aan.

Deze projecten in Europa en de VS ondersteunen de groeistrategie van het bedrijf en moeten  leiden tot een positie waarin de multinational tegen de laagste kosten de beste service in de markt van grafische papieren levert. Ook binnen het segment van verpakkings- en specialiteitenpapieren bouwt Sappi haar productaanbod uit.

De fabriek in Maastricht bouwt Sappi om naar een productie-eenheid voor Solid Bleached Board. De verwachting is dat deze business de komende drie jaar groeit tot 150 kiloton per jaar. Hiermee speelt het bedrijf in op de groeiende vraag naar verpakkingen in Europa en de rest van de wereld. De capaciteit voor grafische producten die hiermee verloren gaat, wordt opgevangen door andere Sappi-fabrieken in Europa.

Met deze investering kan Sappi Maastricht hoogwaardig karton produceren, waarmee de werkzekerheid blijft gehandhaafd en de toekomst van de fabriek in Maastricht wordt veiliggesteld.

Sappi Maastricht, gefeliciteerd met dit mooie nieuws!