Laatste nieuws

Op zoek naar quick wins? Meld u aan voor de training ‘Beste Praktijken’ energiebesparing (2-4 april)

Benieuwd hoe u, net als Sappi Maastricht, 10 procent op het stoomverbruik in de droogpartij kunt besparen, zonder grote investeringen te hoeven doen? Of – net als drie collega-bedrijven reeds deden – geen vacuüm meer voeren op de persvilten, waarmee tot € 1.000.000 wordt bespaard? Of hoe u andere Beste Praktijken uit de papierindustrie kunt implementeren? Meld u dan aan voor de training ‘beste praktijken’ energiebesparing van VAPA.

De training bundelt de kennis uit de “Beste Praktijken Clusters” van de energietransitie in de papier- en kartonindustrie. Centraal staat de implementatie van de opgedane inzichten. De training duurt 2½e  dag, waarin een mix van theorie, praktijk, berekeningen en het opzetten van een eigen business case aan bod komt. U krijgt handvatten aangereikt voor implementatie in uw eigen fabriek. Geen grote investeringen én direct aan de slag met projecten die een terugverdientijd kennen van minder dan een jaar!

De cursus vindt plaats van 2 t/m 4 april en wordt georganiseerd door VAPA. Bruno Mulder leidt de training. Elke beste praktijk wordt, indien mogelijk, ingeleid door een expert uit één van de bedrijven die de implementatie heeft begeleid.

Neem voor meer informatie of inschrijven contact op met Francy Brons, officemanager van VAPA via francybrons@vapa.nl of op telefoonnummer 055-5786960.