Laatste nieuws

Paper City: papier en karton prominent op Dutch Design Week

Van 19 t/m 27 oktober staat Eindhoven in het teken van de Dutch Design Week. Dit jaar heeft het programma een papieren randje: vier talentvolle ontwerpers bouwen namens de Nederlandse papier- en kartonsectoren een Paper City. Plaats van handelen: Temporary Art Centre (TAC).

Met papier en karton als medium worden systemen, architectuur en infrastructuur van het stedelijk landschap onderzocht. Parallel aan de expositie vindt een programma plaats dat bezoekers uitnodigt te experimenteren en de grenzen (van papier) op te zoeken.

Alles speelt zich af binnen de speculatieve Paper City. De ontwerpers cureren de ruimte met werk en ideeën rondom de materialiteit van papier en de locatie nodigt uit tot een gesprek.

Binnen Paper City richten zij zich op twee aspecten: ze onderzoeken het nieuwe fundament van de stad dat zich tegenwoordig manifesteert in tijdelijkheid. Daarnaast experimenteren zij met papier als fysiek materiaal en verdiepen zich in de waarde hiervan als methodiek voor het onderzoek.

Paper City is een gezamenlijk initiatief van de VNP, CBA, PRN, KVGO en papierenkarton.nl met ArtEZ hogeschool voor de kunsten & ZeroDotZero.

We kijken ernaar uit je in Paper City te ontmoeten!