Laatste nieuws

1-7 juni: de week van het papier

Deze week (1-7 juni) organiseren elf producenten van papier en karton talrijke evenementen in het kader van ‘de week van het papier’.

Zij laten aan basisschoolleerlingen, (techniek)studenten, familieleden van medewerkers en omwonenden zien wat onze sector te bieden heeft. Maandag trappen Papierfabriek Doetinchem en Smurfit Kappa Roermond Papier af. Zaterdag sluiten Coldenhove Papier en DS Smith Paper De Hoop in Eerbeek het bal.

Hagelslag, spelletje of geld
Met de week van papier laten we zien hoe hightech, duurzaam en ‘overal om ons heen’ papier en karton zijn. Of het nou het pak hagelslag is op de ontbijttafel, de online aankoop bij bol.com, het spel dat je speelt aan de keukentafel of het geld waarmee je betaalt: steeds vormen papier en karton de basis. Tijdens De week van het papier laten we dat aan zoveel mogelijk mensen zien. Onder hen veel jongeren. Dat is niet toevallig: de komende jaren hebben we behoefte aan technisch opgeleide mensen waarmee we onze ambities waarmaken.

Papier van gras en tomatenplanten
De Nederlandse papier- en kartonsector staat bekend om haar innovaties en hightech productieproces. Met succes werden de afgelopen jaren proeven gedaan met onder meer gras en paprika als grondstof van papier en karton. Daarnaast werd onlangs een boek gepresenteerd waarin vezels van tomatenplanten zijn verwerkt. Daarnaast is oudpapier de belangrijkste grondstof: meer dan 80 procent van het papier en karton dat in Nederland wordt gemaakt heeft oudpapier als basis.

Kijk voor het volledige programma op www.weekvanpapier.nl.