Laatste nieuws

Politici D66 onder indruk van papier en karton

Gisteren (4 januari) ging 2016 voor onze sector op bijzondere wijze van start: Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven (D66) en haar partijgenoot Petra Stienen (Eerste Kamer) bezochten Smurfit Kappa Roermond Papier. Daar ervoeren zij hoe hightech, duurzaam en ‘overal om ons heen’ papier en karton zijn.

Na een introductie door VNP-voorzitter Henk van Houtum – waarin hij inging op de rol van onze sector in de biobased economie – vertelde Jo Cox (algemeen directeur Smurfit Kappa Roermond Papier) over de wijze waarop in zijn bedrijf duurzaam geïnnoveerd en energie bespaard wordt. Vervolgens was het tijd voor een korte kijk op de werkvloer: in een rondleiding door de fabriek lichtte Jo het productieproces van papier maken toe.

Van Veldhoven en Stienen gaven aan geïnspireerd te zijn geraakt door de ambities van de sector en het bevlogen verhaal van Jo Cox. Zij willen graag meedenken over de manier waarop energie-intensieve sectoren invulling geven aan de energietransitie. Op onze beurt vragen wij aandacht voor het (cross-sectorale) topsectoren- en innovatiebeleid.

Wij danken Stientje en Petra voor de prettige kennismaking en hun interesse in de wereld van papier en karton!

Stientje en Petra bij SKRP