Laatste nieuws

Gemeente Renkum prijst energiebesparing Parenco

Duurzaamheid en energiebesparing staan hoog op de agenda
in de papier- en kartonsector.

De gemeente Renkum heeft de ambitie om in 2040 een geheel klimaatneutrale gemeente te zijn. Maar hoe? Met deze vraag is de werkgroep Raads Thema Agenda (RTA) Klimaatneutraal vanaf voorjaar 2015 aan de slag. De werkgroepleden organiseren onder andere klimaatcafés en verspreidden posters en flyers om informatie en ideeën op te halen bij inwoners en bedrijven uit de gemeente. De werkgroep sprak donderdag 21 januari waardering uit voor de inzet van papierproducent Parenco voor zijn duurzaamheid op energiegebied en beloonde dit met een WakaWaka Light*.

Parenco
De raadsleden van de RTA Klimaatneutraal overhandigden de prijs aan Geert Wassens, algemeen directeur van Parenco. In de papierindustrie is veel aandacht voor klimaat en milieu. Parenco heeft duurzaamheid op energiegebied dan ook hoog in het vaandel staan. De papierproducent neemt op dit terrein zijn verantwoordelijkheid en heeft de afgelopen jaren lokaal de CO2-uitstoot met circa 90 procent verminderd. Wassens lichtte toe hoe Parenco energie bespaart, maar ook hoe energie die uit het proces wordt gehaald opnieuw wordt ingezet. Zie voor meer informatie bijgevoegde factsheet.

Vast onderdeel bedrijfsvoering
Parenco heeft al jaren veel aandacht voor vermindering van de CO2-uitstoot door energiebesparing en is een voorloper onder Renkumse bedrijven. Het besparen van energieverbruik is bij Parenco een vast onderdeel van de bedrijfsvoering. Dit is voor de RTA werkgroep Klimaatneutraal reden om zijn waardering uit te spreken voor de ideeën en inzet van Parenco.

*De WakaWaka Light is de meest efficiënte solar-lamp ter wereld. Eén dag opladen in de zon geeft tot wel 80 uur fel, veilig en duurzaam licht

Pieter Minderhoud (D66) van de RTA Klimaatneutraal overhandigd de prijs aan Geert Wassens, Algemeen Directeur van papierfabriek Parenco. In de papierindustrie is veel aandacht voor klimaat en milieu.

Pieter Minderhoud (D66, RTA Klimaatneutraal) overhandigt
de prijs aan Geert Wassens. Foto: Berry de Reus.