Laatste nieuws

Smurfit Kappa Roermond Papier drie keer in de prijzen

In de derde week van april werden in Noordwijk aan Zee de winnaars bekendgemaakt van de Smurfit Kappa innovatie- en duurzaamheidsprijzen. Smurfit Kappa Roermond Papier viel liefst drie keer in de prijzen!

‘Flexibele pulperlijnen besparen energie’ won brons in de categorie procesverbetering. Een innovatief ontwerp van een pulperlijn: actief frequentiegestuurde regelingen en andere maatregelen verminderden het energiegebruik in zes jaar tijd met bijna de helft. Het ontwerp is tevens blueprint voor andere pulperlijnen binnen het Smurfit Kappa-concern geworden.

‘Koploper in circulaire economie’ won goud in de categorie leverketen. Het sluiten van materiaalkringlopen met klanten en andere sectoren zoals de landbouw en de voedingsindustrie bespaart geld en spaart het milieu. Smurfit Kappa Roermond Papier realiseert hiermee niet alleen de eigen duurzaamheidsdoelstellingen, maar draagt ook bij aan duurzaamheids-doelstellingen van klanten én andere sectoren.

De inzending ‘Koploper in circulaire economie’ werd door de jury uitgeroepen tot overall winnaar in de categorie duurzaamheid.

De jury bestond uit klanten, investeerders en vertegenwoordigers van de papierindustrie, zoals Marco Mensink, directeur van Cepi en Mark Rushton, chief editor van PPI. De toekenning van deze prijzen is voor Smurfit Kappa Roermond Papier een aanmoediging om op de ingeslagen weg verder te gaan.

Award SKRP