Laatste nieuws

Smurfit Kappa Roermond Papier trakteert basisschoolleerlingen op kijkje in haar keuken

Deze hele week bezochten leerlingen van basisschool Leeve (groep 5 t/m 8) Smurfit Kappa Roermond Papier. Zij kregen een unieke dag aangeboden waarop alle deuren van de fabriek opengingen.

De leerlingen bouwden in groepen van drie een brug van papier, die vervolgens werd getest op haar draagvermogen. Gewichten werden op de brug gezet. Papier blijkt sterk materiaal, want niet één brug bezweek. Vervolgens werd de papiermachine bezocht: wat een imposant gezicht. Meer dan 100 meter lang , 2,5 meter breed en papier dat er in hoog tempo overheen vliegt. De kids keken hun ogen uit!

Daarna was het tijd voor een kort college over recycling. De kinderen werd verteld hoe belangrijk het is oudpapier in te zamelen. Het blijkt een flink karwei het oudpapier te zuiveren van componenten die er niet in thuis horen. IJzer, plastic, munten: je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt aangetroffen.

Ten slotte maakten de kinderen in het lab van hun meegebrachte oudpapier nieuw papier. Even mengen met water, in de mixer, daarna in de bladvormer, vervolgens in de oven en voila: zelfgemaakt papier!

Hiermee kwam een einde aan een interessante rondgang door de fabriek in Roermond!

Smurfit Kappa RP - Week van papier