Laatste nieuws

Studenten bezoeken Huhtamaki/Annita Westenbroek verzorgt gastcollege

70 hbo-studenten bezoeken Franeker/Annita Westenbroek te gast bij Windesheim.

Woensdag 14 mei brachten ongeveer 70 eerstejaars hbo-studenten (Bedrijfskunde/Agribusiness en Voedingsmiddeltechnologie) van Van Hall Larenstein in Leeuwarden een bezoek aan de fabriek van Huhtamaki in Franeker.

De studenten werden rondgeleid door de fabriek en stelden vragen over FSC-certificering en plastic eierdozen. Medewerkers van Huhtamaki vertelden dat bij het aannemen van nieuwe collega’s wordt gekeken of de personen in het ‘plaatje 2020’ passen. In de toekomst wil Huhtamaki toe naar werkgelegenheid op uitsluitend hbo-niveau.

Ten slotte werd de studenten verteld over de experimenten die Huhtamaki uitvoert met gras als grondstof voor haar eierdozen. Dat blijkt een interessant alternatief voor oudpapier.

Gastcollege Annita Westenbroek
In het kader van De week van papier verzorgde Annita Westenbroek, manager innovatie van de VNP en directeur van het Dutch Biorefinery Cluster, een gastcollege voor de studenten van de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Het thema van het college was de biobased economy met hierin uitgelicht rol van de papierindustrie. Gefascineerd waren de studenten van de minor ‘duurzame energie’ over de omvang en impact van onze industrie.