Laatste nieuws

Succesvolle aftrap 'Week van papier'

Maandag 12 mei vond de aftrap plaats van de allereerste 'Week van papier'. Bij Mayr-Melnhof, Smurfit Kappa Roermond Papier, Parenco en Crown Van Gelder vonden activiteiten plaats.

Mayr-Melnhof (Eerbeek) ontving basisschoolleerlingen uit de omgeving. Hun werd alles verteld over de papiermachine en welke producten uiteindelijk worden gemaakt van papier en karton. Een aantal werkzoekenden werd rondgeleid over het terrein en langs de machine van Parenco in Renkum. Zij kregen een fraai kijkje in de wereld van het papier maken. Bij Smurfit Kappa Roermond Papier bezochten basisschoolleerlingen uit Roermond de fabriek. Zij zagen met eigen ogen hoe indrukwekkend het is om een papiermachine op volle kracht te zien draaien.

Crown Van Gelder (Velsen-Noord) organiseerde een aantal ‘collegetours’, waar Arie Hooimeijer en Sanne Tiekstra (Kenniscentrum Papier en Karton) vertelden over de verrassende toepassingen van papier en karton. Papier dat groente en fruit lang(er) vers houdt, een damestas van papier, usb-sticks van papier: je kunt het zo gek niet bedenken of het kwam voorbij.

Op www.weekvanpapier.nl vindt u het programma van ‘De week van het papier’.

Ingang CVG - Week van papier