Laatste nieuws

VAPA organiseert opnieuw ‘Van baal tot rol’

Van 11 t/m 14 november organiseert VAPA wederom ‘Van baal tot rol’: de introductiecursus in de papier- en kartonindustrie die je niet mag missen!

Nieuwe werknemers in de papierindustrie hebben veelal weinig tot geen kennis van de wereld waarin zij terecht zijn gekomen. Speciaal voor nieuwe medewerkers in de (golf)karton- en papierindustrie met bij voorkeur een hbo-opleiding of academische opleiding  is de cursus ‘Van baal tot rol’ ontwikkeld. Centraal staan de producten en het productieproces van papier en karton. Daarnaast komen onderwerpen als papiernabewerking en druktechnieken aan de orde.

Naast het vergaren van kennis over onze industrie, krijgt de praktijk veel aandacht. Bedrijfsbezoeken vormen een belangrijk onderdeel van de cursus. Drie excursies zijn ingepland, zodat de deelnemers een goed beeld krijgen van de verschillen en overeenkomsten tussen de bedrijven.

Belangrijk effect van de training is dat de deelnemers elkaar goed leren kennen, zodat direct een interessante kennissenkring wordt opgebouwd. Aan het eind van de cursus zijn de deelnemers geïntroduceerd in de papier- en (golf)kartonindustrie. Ze hebben voldoende kennis van de fabricageprocessen en de verschillende producten en bedrijven die in onze industrie voorkomen. Ze kennen de geschiedenis van de bedrijfstak en doen in korte tijd veel contacten op.

Neem voor meer informatie, prijzen en inschrijving contact op met Francy Brons, officemanager van VAPA (francybrons@vapa.nl of 055-5786960). Aan de linkerzijde van deze pagina vindt u het programma en het inschrijfformulier van ‘Van baal tot rol’.