Laatste nieuws

Vernieuwd lespakket papier & karton voor groep 7 & 8 gelanceerd

Duurzaamheid en creativiteit centraal.

Dinsdag 27 oktober lanceren we in samenwerking met KlasseTV en Teachers in Media een compleet vernieuwd lespakket voor leerlingen in groep 7 en 8 van de basisschool.

Zij maken kennis met het circulaire materiaal van nu en straks: papier en karton. In vier vrolijke, leerzame films neemt Anne Appelo (bekend van Kinderen voor Kinderen, NPO Zapp en The Lion King) de jonge kijkers mee door onze sector. Zij kampeert in een kartonnen tent, ontwikkelt haar eigen chocoladeverpakking, bezoekt een papier- en golfkartonfabriek en ontdekt wat wel en niet in de oudpapierbak mag.

Daarnaast is er volop ruimte voor fun: onderdeel van het lespakket is een flink aantal creatieve opdrachten, waarbij de leerlingen hun fantasie met behulp van papier en karton de vrije loop laten. Ze maken kleding van papier, fabriceren een maquette van hun kamer of ontwerpen hun eigen papierdier.

Met het lespakket bereiken we ieder schooljaar naar verwachting zevenduizend docenten en bijna tweehonderdduizend leerlingen. Gebruik van het pakket is gratis. We hopen de kinderen bewust te maken van de duurzame eigenschappen van papier en karton én laten zien wat zij zelf kunnen bijdragen aan een groene samenleving. Heel veel plezier!

Dit lespakket is een initiatief van papierenkarton.nl: het duurzaamheidsplatform van de papier- en kartonsector, waarin CBA (de golfkartonsector), KVGO (drukkerijen), PRN (papierrecycling) en de VNP participeren. We danken DS Smith, Wihabo en Nijssen Recycling voor hun bijdrage aan de totstandkoming ervan.