Laatste nieuws

WEPA helpt WUR verduurzamen

Wageningen University & Research zette onlangs een belangrijke stap in realisatie van een duurzame bedrijfsvoering. Een belangrijke partner in dit traject is papierproducent WEPA Nederland.

Het facilitair bedrijf van de WUR ondertekende een circulaire samenwerkingsovereenkomst voor het gebruik van kringlooppapier. Gebruikte papierproducten van WUR worden als grondstof ingezet voor nieuwe sanitaire papierproducten.

De WUR ging met drie organisaties een samenwerking aan om een kringloop van papierproducten te bewerkstelligen. De gebruikte papieren bekers en handdoekjes worden, net als het vertrouwelijk papier en oud kantoorpapier, door Veolia Paper & Plastics Recycling ingezameld in Wageningen en vervoerd naar de fabriek van WEPA Nederland in Swalmen. Daar worden de papiervezels opnieuw ingezet als grondstof voor handdoek- en toiletpapier. Via Asito komen die papierproducten uiteindelijk terug naar de WUR.

Binnen de WUR worden jaarlijks 3,8 miljoen kartonnen bekers en 17 miljoen handdoekjes verbruikt en wordt 277.199 kilo oud papier afgevoerd. Door de papierproducten separaat in te zamelen en te laten verwerken door WEPA realiseert de universiteit enorme milieubesparingen.