Laatste nieuws

WEPA Nederland winnaar
VNP-Energiebokaal

Deze week werd de VNP-Energiebokaal uitgereikt. De winnaar is (tromgeroffel...) WEPA Nederland uit Swalmen. Op de tweede plaats eindigde Essity Cuijk, de derde plek is voor Smurfit Kappa Parenco.

De energiebokaal wordt ieder jaar uitgereikt aan het meest energie-efficiënte papier- en/of kartonbedrijf. De score wordt bepaald op basis van de eigen efficiëntieverbeteringen voor procesefficiëntie, ketenefficiëntie en CO2-uitstoot per ton product. Er geldt een weging van procesefficiëntie (30 procent), ketenefficiëntie (30 procent) en duurzame energie (40 procent).

WEPA presenteerde uitstekende energiecijfers en is de meer dan verdiende winnaar. De CO2-emissie daalde vanwege de vervanging van de WKK door een stoomketel, door de inzet van groen gas en eigen opwekking door middel van zonnepanelen. Daarnaast werd energie bespaard in de keten dankzij een flinke verbetering van de procesefficiëntie.

WEPA leverde een overall sterke prestatie en heeft de bokaal voor minimaal een jaar in de prijzenkast staan. Gefeliciteerd!