Laatste nieuws

WEPA plant overname Van Houtum met merk Satino

Het Duitse bedrijf WEPA Hygieneprodukte GmbH heeft een overeenkomst tot overname van alle aandelen in de Van Houtum Group Holding B.V. afgesloten.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten; die wordt binnen enkele weken verwacht. Beide partijen maken niets over de aankoopprijs bekend.

Van Houtum produceert in Swalmen met zo’n tweehonderd medewerkers uitsluitend voor de away-from-home markt en behaalt daarmee een omzet van rond de 60 miljoen euro. Het bedrijf heeft met het merk Satino Black een leidende positie op de markt voor duurzame oplossingen in de grondstoffenkringloop opgebouwd.

Martin Krengel, CEO van de WEPA Gruppe, licht toe: ‘Wij verheugen ons Van Houtum – een traditierijke out-of-home specialist – en het merk Satino binnen WEPA verder te ontwikkelen. De waarden van beide familiebedrijven komen sterk overeen en de assortimenten vullen elkaar goed aan. WEPA is van plan het merk Satino verder uit te bouwen en het private labelaanbod, met name uit de gespecialiseerde away-from-home vestigingen in Müschede, Piechowice en Swalmen, uit te breiden en centraal te kunnen aanbieden.’

Henk van Houtum, eigenaar van Van Houtum, geeft als commentaar: ‘Ik ben er heel blij mee dat ons familiebedrijf in goede handen terechtkomt.’ Directeur Bas Gehlen vult aan: ‘Ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf Van Houtum en het merk Satino in de WEPA Gruppe betere vooruitzichten hebben dan ze zelfstandig zouden hebben.’

Met meer dan drieduizend medewerkers en een omzet van circa 1 miljard euro behoort de WEPA Gruppe tot de drie grootste aanbieders op de Europese tissuemarkt. Door de overname wordt WEPA met een omzet van € 180 miljoen ook een belangrijke aanbieder in het away-from-home segment in Midden-Europa.