Nieuwsarchief

Tata Steel en VNP: doorbraaktechnologieën cruciaal voor CO2-arme economie

De Nederlandse papierindustrie en Tata Steel in IJmuiden sloegen de handen ineen en organiseerden maandag 25 februari een innovatiemiddag op het terrein van Tata Steel die in het teken stond van een koolstofarme economie. In 2050 moet een CO2-reductie van 80 procent zijn behaald; deze dag stond in het teken van innovaties en doorbraaktechnologieën die noodzakelijk zijn om dat doel te bereiken.

Onder andere Theo Henrar (directievoorzitter Tata Steel Nederland) en Henk van Houtum (voorzitter Vereniging van Nederlandse papier- en kartonfabrieken) sprsken over het streven naar meer toegevoegde waarde met nog maar 20 procent van de CO2-emissie. Wiebe Draijer (voorzitter Sociaal-Economische Raad) vertelde over de uitdagingen en verwachtingen bij het Nationale Energieakkoord.

Aanleiding tot deze bijeenkomst was het bezoek van het CEPI Two Team Project aan Nederland. Twee teams – bestaande uit prominenten uit de Europese papierindustrie – zijn een jaar lang op zoek naar doorbraaktechnologieën die helpen de milieudoelstellingen voor 2050 te realiseren.