Leden

Van fabriek naar grondstoffenrotonde

Als duurzame tak van de WEPA-fabrieken voor de zakelijke markt, produceert WEPA Nederland duurzame toilethygiëneconcepten op basis van unieke kringloopconcepten.

Op dit moment onttrekken we als maatschappij teveel grondstoffen aan de aarde en raken de grondstoffen aan het begin van de keten op en aan het eind van de keten kampen we met afvalproblemen. Opereren volgens dit klassieke model is niet houdbaar. De oplossing ligt volgens WEPA in denken en werken in kringlopen. Daarmee start WEPA de transitie naar de circulaire economie en liggen de kansen op dat gebied in alternatieve en lokale grondstoffen.

WEPA zet papieren afvalstromen in als grondstof om er nieuwe, duurzame producten van te maken met toegevoegde waarde. De fabriek in Swalmen is daarbij een grondstoffenrotonde.

In het productieproces worden o.a. oud papier, kartonnen koffiebekers, flessenlabels en gebruikt handdoekpapier ingezet als grondstof voor tissuepapier. De uitzonderlijke milieuprestaties van WEPA zijn mede mogelijk dankzij de inzet van een hoogrendementstoomketel en eigen waterzuivering.

WEPA Nederland BV is onderdeel van WEPA Hygieneprodukte GmbH en produceert toilethygiëne-oplossingen voor de zakelijke markt onder de merken Satino by WEPA en BlackSatino. De 170 medewerkers dragen dagelijks op een positieve en passievolle manier bij aan een schonere wereld en een beter milieu.

Adresinformatie:
Boutestraat 125
Bedrijventerreinnummer 942
6071 JR Swalmen
info@wepa.nl
T: 088-0183000