Fibre Future Festival

Martijn
Aslander

Het onmogelijke voor elkaar krijgen.

Elke tegenslag zien als kans, als opening voor een oplossing. Als er iemand is die daar iets over kan én mag zeggen, is het Martijn Aslander. Hij is stand-up filosoof, boardroom sparring partner en coauteur van de bestseller Nooit Af. Hij bouwde in 2002 handmatig het grootste hunebed ter wereld, stond aan de wieg van Lifehacking.nl en is medeoprichter van Permanent Beta.

Op het FFF is hij keynote-speaker en laat hij zijn eigenzinnige licht schijnen over leiderschap en de ‘nieuwe renaissance’. Zowel op het podium als in zijn publicaties brengt Martijn met hartstocht en humor de complexe impact van technologie op de samenleving in kaart.

Voor het geval je je nu al door hem wil laten inspireren, hebben we de volgende leestips op een rij gezet.

Tip 1. Hoe bouw je een hunebed?
In 2002 bouwde ik een hunebed. En niet zomaar een hunebed, maar het grootste hunebed ter wereld. In zestien dagen tijd, slechts geholpen door palen en touwen en een heleboel helpende handen (sommige projecten zijn letterlijk te zwaar om in je eentje van de grond te krijgen). Zo begint het boek dat Martijn schreef over het avontuur dat zijn leven veranderde. Lees de korte samenvatting van het boek.

Tip 2. Permanent Beta, bridging brains, tech & culture
Dit jaarlijks terugkerende festival kan gezien worden als spin-off van het Gathering Stones-project. Permanent Beta brengt mensen samen om kennis te delen over technologie, wetenschap en kunst. Meer weten?

Tip 3. Nooit af
De veranderingen gaan zo snel, dat er geen tijd meer is voor de oude gewoonte ‘Eerst-Lang-Voorbereiden-Dan-Het-Eindmodel’. Mensen en organisaties worden ‘bèta-versies’ die zich voortdurend ontwikkelen en aanpassen. Permanent Beta dus. Oftewel: Nooit Af. Het boek Nooit Af is het tweede boek van Aslander.