Fibre Future Festival

Diane
Zandee

Kansen en uitdagingen met nieuwe businessmodellen.

Hoe zeer we nog in hokjes, in afdelingen en separate disciplines denken: voor verandering is een holistische benadering noodzakelijk. Een benadering waarbij we sturen op waarden en zoeken naar nieuwe modellen. Op financiële waarden én duurzame waarden als CO2-uitstoot, energieverbruik of materiaalverbruik.

Maar hoe breng je die in balans? In haar sessie doet Diane Zandee, manager Group Control a.i. bij Schiphol, uit de doeken hoe je de werelden van finance, besturing en sustainability bij elkaar en in evenwicht brengt.

De afgelopen jaren vervulde Diane diverse managementfuncties bij Eneco. Vanuit haar bedrijf FinChain Consulting helpt ze bedrijven die vorm willen geven aan de transitie naar een duurzaam product of businessmodel. Naast haar ervaringen in het bedrijfsleven heeft zij zich verbonden aan de Nyenrode Universiteit, waar zij een promotieonderzoek ten aanzien van de financiële aspecten van de circulaire economie kleur geeft.

Tijdens haar sessie neemt ze je mee in de mogelijkheden die nieuwe businessmodellen bieden, maar behandelt ze ook de uitdagingen die daarbij komen kijken. De balans tussen duurzame waarden en financiële aspecten is uitdagend. Wil je hier alvast meer over lezen? Kijk dan eens op: