Fibre Future Festival

Frans
van den Akker

Oproep om in beweging te komen.

Digitalisatie is niet alleen een technische revolutie, maar ook een revolutie qua processen en aanpak. In hoog tempo komen digitale technieken de fabrieken binnen. Algoritmes kijken mee naar de conditie van ons materiaal, monitoren processen, houden ingangscontroles en meten inline de productkwaliteit.

De grote hoeveelheid data uit steeds meer bronnen levert ons steeds sneller en steeds meer informatie op. Hoe houden we overzicht op nieuwe mogelijkheden? Welke vaardigheden moet we ontwikkelen om te voorkomen dat we achterop raken? Wat is nodig om data te kunnen delen met suppliers of consumenten? Een oproep om in beweging te komen!

Frans van den Akker is clusterdirecteur industrie 4.0 bij het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT). Binnen dit cluster vindt onderzoek plaats naar nieuwe digitale technieken voor de procesindustrie. Er wordt ook gewerkt aan trainings– en educatiemateriaal over digitalisatie en er is een onderzoeksprogramma naar de impact en acceptatie van digitale technologieën binnen werkprocessen.