Fibre Future Festival

Heinrich
Wörtche

Hanzehogeschool versnelt papiertransitie.

Het behalen van de ambitieuze CO2-reductiedoelstelling vereist doorbraakinnovaties. Wanneer je decennialang bent opgeleid en ingericht om het bestaande proces te optimaliseren, is het zelf bedenken en ontwikkelen van doorbraken moeilijk. De papier- en kartonsector zoekt daarom inspiratie, creativiteit en medewerking buiten de eigen sector: iedereen met slimme ideeën wordt uitgedaagd om oplossingen uit te werken.

Hanzehogeschool geeft gehoor aan deze oproep en richt een deel van zijn onderwijs- en onderzoeksprogramma in op het oplossen van deze uitdaging. In een strategische samenwerking werken studenten binnen hun onderwijs- en onderzoektaken ideeën voor de papier- en kartonsector uit tot toepasbare oplossingen.

Heinrich Wörtche geeft op FFF een doorkijkje in de innovaties die hij voor ogen heeft om het droogproces in de papier- en kartonsector te optimaliseren.

Over Heinrich Wörtche
Heinrich is wetenschapper en wetenschapsmanager met twintig jaar ervaring in de academische wereld en acht jaar ervaring in de private onderzoeksector. Zijn ambitie is om creatieve en nieuwe sensortechnologie te ontwikkelen en implementeren voor sociale en technologische uitdagingen.

Sinds 2018 is hij verbonden aan het Kenniscentrum Biobased Economy als lector Sensors and Smart Systems. Binnen het kenniscentrum richt zijn lectoraat zich op het ontwikkelen en toepassen van slimme sensortechnologie voor de digitalisering van industriële processen.