Fibre Future Festival

Jan Henk
Timmerman

Papier maken zonder water.

Hij werkt vele jaren in de papier- en kartonindustrie en is één van de mensen die vindt dat radicale wijzigingen nodig zijn. Niet voor niets werkt Jan Henk Timmerman binnen het team New Business Opportunities van Huhtamaki aan zijn echte passie: innovaties en nieuwe technologieën.

Jan Henk is er niet alleen van overtuigd dat het anders moet, maar ook dat het anders kan. Dat de doorbraak dichterbij is dan je denkt toont hij aan op het Fibre Future Festival. Waar we jarenlang ‘papier maken zonder water’ zagen als metafoor voor grotere innovaties, zet Huhtamaki belangrijke stappen om datgene voor elkaar te krijgen wat we tot voor kort als onmogelijk beschouwden.

Jan Henk is lid van het VNP-icoonteam ‘Doorbraken in energie-efficiëntie’. René Kort, directeur van Schut Papier en voorzitter van dit team licht toe waarom het icoonteam in 2017 startte met de zoektocht naar innovaties: ‘onze processen zijn de afgelopen decennia weliswaar vergaand geperfectioneerd, de basis is anderhalve eeuw oud. We gooien water bij pulp of oud papier, dat we er vervolgens met veel moeite weer uithalen. Dat moet anders, bijvoorbeeld zonder water of zonder water te hoeven verdampen!’

Wil je je alvast inlezen in dit onderwerp?