Fibre Future Festival

Klimaat
gesprekken

Hét gesprek over klimaatverandering.

Het gesprek over klimaatverandering gaat vaak over techniek, cijfers, feiten.

We delen de maatregelen die we nemen om onze CO2-uitstoot te verminderen, maar hoe betrek je medewerkers nog meer in de noodzakelijke gedragsverandering vanuit intrinsieke motivatie? En wat maakt dat we soms het ene ons voornemen omdat we het belangrijk vinden en toch het andere blijven doen? Welke rol speelt cognitieve dissonantie hierin? De Masterclass Klimaatpsychologie van KlimaatGesprekken geeft hier meer inzichten in.

Bovendien worden handvatten aangereikt om beter het klimaatgesprek te voeren, zonder verzeild te raken in verhitte discussies of ongemakkelijke situaties. Kortom, wil jij nog meer met medewerkers en collega’s een goed klimaatgesprek voeren? Zorg dan dat je bij een van de KlimaatGesprekken op het FFF bent!

De masterclass wordt gegeven door Bianca van Walbeek, medeoprichter van KlimaatGesprekken, senior klimaatcoach en opleider van klimaatcoaches.

KlimaatGesprekken is de Nederlandse tak van Carbon Conversations, tien jaar geleden ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk door een ingenieur en gedragspsychologe. Door de Guardian uitgeroepen tot een van de meest kansrijke initiatieven rondom gedragsverandering op dit thema.

KlimaatGesprekken biedt haar workshopreeks aan in 45 steden in Nederland, in opdracht van gemeentes en bij organisaties.

Deelnemers krijgen meer inzicht in hun voetafdruk en hoe ze die verminderen op de thema’s wonen, vervoer, voedsel en consumptie. Bovendien vergroten ze hun handafdruk door anderen te empoweren meer klimaatvriendelijke keuzes te maken. Vanuit humor, hoop en handelingsperspectief maakt KlimaatGesprekken klimaatvriendelijke keuzes het nieuwe normaal.