Fibre Future Festival

Margreeth
Pape

Halvering CO2-uitstoot in 2025.

De e-commercesector heeft de ambitie de aan logistiek gerelateerde CO2-uitstoot in 2025 te hebben gehalveerd. De prioriteiten liggen voornamelijk op de inrichting van een duurzame last-mile-logistiek en op gebruik van duurzame verzendmaterialen.

Margreeth Pape (adviseur logistiek en duurzaamheid bij Thuiswinkel.org) ontwikkelt samen met stakeholders nieuwe initiatieven die de e-commercesector moeten helpen hun duurzame doelen te bereiken.

Op FFF vertelt Margreeth over de toekomstambities van de e-commerce, de activiteiten die de sector ontplooit en de rol van duurzame verzendmaterialen in het tot stand brengen van 50 procent CO2-uitstootreductie in 2025.

Over Thuiswinkel.org
Thuiswinkel.org is de uitgever van het webwinkelkeurmerk van Nederland. De organisatie vertegenwoordigt ruim 70 procent van de e-commerce-omzet in Nederland. Ze behartigt de belangen van de e-commerce, doet onderzoek naar de ontwikkeling van de markt via de Thuiswinkel Markt Monitor en ShoppingTomorrow en leidt diverse projecten ter verbetering van de sector. Elke drie jaar publiceert Thuiswinkel.org samen met de webwinkels doelstellingen op het gebied van duurzame verzendmaterialen.