Fibre Future Festival

Masterclass
U-Talent

Scholieren U-Talent volgen masterclass papier en karton.

Op welke manier kan de papier- en kartonsector verder verduurzamen? Welke mogelijkheden zijn er om producten meerdere keren te gebruiken, voordat ze in het recyclingproces belanden? Met deze vragen gaat een aantal havo- en vwo-leerlingen van U-Talent aan de slag tijdens FFF. Uiteindelijk presenteren zij hun ideeën aan de bezoekers. De leerlingen worden op sleeptouw genomen door een aantal jonge medewerkers van papier- en kartonbedrijven. Zij vertellen over hun werk en zijn aanspreekpunt gedurende de dag.

U-Talent is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en meer dan veertig partnerscholen uit de regio Utrecht. Het doel van U-Talent is om het regionale bètaonderwijs in het voortgezet onderwijs en in de bachelor van het hoger onderwijs te versterken en de aansluiting binnen het onderwijs én tussen onderwijs en bedrijfsleven te verbeteren.

Door samen te werken met U-Talent wil de papier- en kartonsector de banden tussen de bedrijven en het onderwijs verstevigen. Naast dit soort initiatieven organiseren we bijvoorbeeld ook gastlessen over werken in onze sector en gaan leerlingen regelmatig aan de slag met cases van papierbedrijven.