Fibre Future Festival

Vincent
Franken

Innovaties binnen één dag.

Vincent Franken timmert met Findest pas een paar jaar aan de weg, maar nu al is het bedrijf niet meer weg te denken uit de Nederlandse R&D-wereld. Hij hielp inmiddels vele bedrijven met het vinden van technologieën die innovatie mogelijk maken. Het geheime wapen? IGOR, een artificial intelligence-tool. Daarmee krijgen Findest-technologiescouts binnen enkele dagen alle relevante technologieën boven tafel. Met behulp van IGOR werden in 2017 al vijftig doorbraaktechnologieën gevonden om de papier- en kartonindustrie te verduurzamen. Niet vreemd dus dat Findest vorig jaar werd benoemd tot een van de honderd meest innovatieve bedrijven van Nederland.

Vincent gelooft dat de combinatie van menselijke en kunstmatige intelligentie de slimme weg is naar innovatie. Je kan een algoritme bouwen om technologie te vinden en je kunt R&D’ers aan het werk zetten. De combinatie tussen mens en algoritme is echter onverslaanbaar.

Tijdens het Fibre Future Festival gaat Vincent in op deze combinatie, bijvoorbeeld bij gebruik van de Technology Readiness Level-radar. Deze slimme TRL-checker bepaalt op basis van op internet beschikbare informatie het ‘technology readiness level’ van gevonden technologieën. Vervolgens waarschuwt de monitor wanneer je in actie moet komen.

Wil je je alvast inlezen in dit onderwerp?