Programma Fibre Future Festival 2022

Op woensdag 18 mei organiseren we de tweede editie van het Fibre Future Festival. We trakteren u op boeiende, praktische verhalen over verduurzaming, innovatie, symbiose en gedragsbeïnvloeding. Tel daar foodtrucks, een kampvuur en een schitterende buitenlocatie bij op en alle ingrediënten voor een inspirerende dag zijn aanwezig. Tot 18 mei in Dronten!

Hoe breng je MVO-beleid tot leven?

Hoe neemt Alpheios haar relaties mee op reis naar een duurzame schoonmaakwereld? Een inspirerend verhaal dat ook onze sector kansen biedt!

Door Birgitte Engelen, Pieter Janssen en Bas Gehlen (Alpheios)

Verduurzamen? Alleen met commitment medewerkers!

Eva en haar team verduurzamen de politie. Met veertienduizend auto’s, 2,1 miljard euro aan inkopen en bijna twee miljoen vierkante meter aan panden is dat een flinke uitdaging!

Door Eva Louwerenburg (Politie Nederland) 

Human capital in de energietransitie

De tijd dat mensen hun hele carrière bij dezelfde werkgever in dienst waren, is voorbij. We eisen we steeds meer (digitale) skills van onze medewerkers. Dan is er ook nog een energietransitie.

Door Nathan Bowden (programmamanager ISPT)

Toekomstvisie nieuwe generaties

Ons wereldbeeld is gebaseerd op overtuigingen van nu en de ‘verhalen’ waarvan we denken dat ze waar zijn. Klopt dat? Of is het tijd een herdruk uit te brengen!

Door Bas Hillerström (Circo & internationaal wildernisgids)

Hoe neem je collega’s mee in verduurzaming?

Cora vertelt hoe je een transitie in  duurzaam tot stand brengt binnen een bedrijf. Daarbij komen het ‘leiderschap in duurzaamheid-programma’ en inspirerend leiderschap aan bod.

Door Cora de Groot (Mourik) 

(on)Bewust duurzaam

Gedragsverandering levert een belangrijke bijdrage aan een duurzamere wereld en bewustwording is een belangrijke drijfveer van verduurzaming van gedrag. Kloppen die ideeën wel?

Door Wouter Spekkink
(Erasmus Universiteit Rotterdam)

100 procent circulair watergebruik 

William zet de zuiveringsprocessen door de papiersector in Eerbeek uiteen. Daarnaast gaat hij in op uitdagingen die 100 procent circulair watermanagement met zich meebrengen.

Door William Suijkerbuijk (Industriewater Eerbeek) 

Groene fibers & groene vibes 

Om cultuur te bouwen of veranderen, helpen beleidsplannen nauwelijks. Die leest niemand. Cultuurverandering bereik je met een woest aantrekkelijk verhaal, zoals dat van Walter. 

Door Walter Faaij (corporate antropoloog) 

Deel deze pagina:

Baan of stage in een papier- of kartonbedrijf?

Onze bedrijven staan te springen om nieuw (technisch) talent. Grijp je kans in onze uitdagende wereld!