Lees hun verhaal!

'Sustainability leeft hier enorm'

Esmaralda - Huhtamaki Dertien jaar geleden ging ik als uitzendkracht aan de slag bij Huhtamaki in Franeker. Ik studeerde, wilde een jaartje werkervaring opdoen en je raadt het al: ik ging niet meer weg. Ik was inpakker, maar wilde me ontwikkelen en verantwoordelijkheid dragen. Toen maakte ik (nadat ik een interne opleiding deed) de stap naar machinevoerder/ clusterhoofd. Sinds oktober 2012 ben ik productieteam-coördinator. Huhtamaki bood me deze kans en daar ben ik erg blij mee. Als je hier wilt groeien en ambitie toont, gaan alle deuren open. Er is een hoop mogelijk.

In mijn huidige functie houd ik de runability van de fabriek in het oog. Ik bewaar het overzicht en probeer ongeplande stilstanden te voorkomen, zodat we continu kunnen draaien. Deze functie bevalt me uitstekend. Ik sta niet stil, blijf me ontwikkelen en leer elke dag.

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp binnen onze fabriek. We scheiden ons afval en zijn energiebewust bezig. Het terugdringen van het gebruik van gas en elektra heeft dagelijks onze aandacht. Al het water dat we gebruiken, gaat terug de kringloop in. Op digitale borden in de fabriek zijn regelmatig tips en weetjes op het gebied van milieu en energie te lezen. Milieu is een erg belangrijke pijler van Huhtamaki: sustainability leeft hier enorm.

In mijn werk is geen dag hetzelfde. Ik ervaar geen sleur, het is niet saai en elke dag doen zich weer mogelijkheden en onverwachte gebeurtenissen voor. We zijn hier constant in beweging en dat maakt Huhtamaki zo’n aantrekkelijke werkgever. Ik ga nooit naar huis met het gevoel ‘dit was dezelfde dag als gisteren’.

Mensen zien papier als iets vanzelfsprekends. Zij realiseren zich niet dat al die producten niet uit de lucht komen vallen, maar ergens worden gemaakt. Bij Huhtamaki doen we dat met veel plezier, passie en oog voor collega’s. Ik ben er trots op hier te werken.

Esmaralda Siersema
Productieteamcoördinator 
Werkt bij Huhtamaki sinds het jaar 2000

Esmaralda - Huhtamaki