Lees hun verhaal!

‘Onze katoenplanten zitten straks in je portemonnee’

Frank van den HoogenBij VHP Security Paper streven we ernaar dat ‘iedereen overal inzetbaar is’. Ik ben 3e operator, maar doe een VAPRO B-opleiding om als 2e operator en later als 1e operator te kunnen werken. Dan ben ik binnen het hele bedrijf inzetbaar. Op den duur ga ik voor VAPRO C, zodat ik senior operator kan worden. Ik merk aan mezelf dat ik niet te lang op een afdeling wil blijven hangen; dan ga ik me vervelen. Ik wil nieuwe dingen ontdekken, verder leren. VHP Security Paper doet er alles aan om mij te steunen in mijn ambities. Hier krijg ik alle kansen.

Bij VHP Security Paper werken we met vezels uit katoenplanten. Het is prachtig om van een natuurlijk product iets tastbaars als waardepapier te maken. Het katoen dat hier de fabriek binnenkomt, zit straks als bankbiljet in je portemonnee.

We letten erg op het milieu: afvalstoffen worden ingezameld en op de juiste manier verwerkt. Ook wordt het afval gescheiden. Onze productie is zo energie-efficiënt mogelijk ingericht en we doen er alles aan zo weinig mogelijk geluidsoverlast te veroorzaken.

Elke werkdag is in mijn vak anders. De diversiteit in de orders is groot en elke order heeft eigen kwaliteitseisen. Elke katoensoort is anders en wordt voor verschillende producten ingezet. Het is altijd een verrassing wat de dag brengt. Ik doe machtig mooi werk!

Of het nou gaat om kranten, tijdschriften, kookboeken of geld: bij alles wat we doen in het leven is papier betrokken. Als ik over een paar jaar mijn kinderen voorlees, doe ik dat niet op een laptop. Je wilt plaatjes zien, bladzijden omslaan en het papier ruiken. Dat is de charme en de kracht van papier!

Frank van den Hoogen
3e Operator
Werkt bij VHP Security Paper sinds 2006

Frank van den Hoogen III Frank v/d Hoogen I