Lees hun verhaal!

'Ik greep de kans in de papierindustrie te werken met beide handen aan’

Michael PuzzoZolang ik me kan herinneren heb ik de drive om in de papierindustrie aan de slag te gaan. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Ik probeerde vele malen een baan te vinden in deze sector. Op een gegeven moment kreeg ik het advies om het via ‘Werk en Vakmanschap’ (samenwerkingsverband voor behoud en versterking van technisch vakmanschap) te proberen. Dat bleek een gouden tip.

In een mum van tijd was het geregeld en kon ik bij Mayr-Melnhof aan de slag. Ondanks de onzekere economische tijden en de verantwoordelijkheid die ik heb voor mijn gezin, twijfelde ik geen seconde en gaf ik mijn vaste aanstelling elders op. Ik wilde zó graag in de papierindustrie werken, dan grijp je zo’n kans met beide handen aan. Voor mijn gevoel was het nu of nooit. Ik heb een tomeloze ambitie te slagen in het papier.

Om mijn droom waar te maken was veel zelfdiscipline nodig. Op het werk concentreerde ik me op de praktijk van het karton maken. Op de momenten dat ik vrij was, dook ik in de boeken om de theoretische kant van het werk tot me te nemen. Zo vergaarde ik snel veel kennis over mijn vak. Ik probeerde te leren van mijn collega’s en liep regelmatig een dienst met hen mee. Zo heb ik overal in de keuken mogen kijken en daarvan leerde ik ontzettend veel.

Ik wil graag doorgroeien naar de functie van operator of unitmanager. Daar doe ik niet geheimzinnig over. Ik wil over een aantal jaar heel graag de kennis en ervaring die ik heb vergaard inzetten op een hoger niveau.

Bij Mayr-Melnhof worden vernieuwingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat we steeds meer een hightechbedrijf zijn. Zo werken we met steeds schoner water en doen we aanpassingen aan de pers- en droogpartij, zodat de machine sneller kan draaien. Ook ontwikkelen we steeds hoogwaardiger producten. Daarbij verliezen we de zorg voor onze leefomgeving overigens niet uit het oog. We werken er hard aan zo min mogelijk energie te verspillen door warmte die verloren dreigt te gaan op te vangen en opnieuw te gebruiken in het productieproces.

Michael Puzzo
Wikkelaar/Hulpdroger
Werkt bij Mayr-Melnhof sinds 2011

Michael Puzzo