Lees hun verhaal!

‘Mijn drive is dingen verbeteren’

Pieter NieboerNa een traineeship en een functie als reliability engineer werk ik sinds enige tijd als reliability supervisor bij SCA Nederland in Cuijk. Reliability is de waarschijnlijkheid dat een apparaat, machine, of productielijn zijn vereiste functie kan uitvoeren onder gegeven omstandigheden, gedurende een bepaald tijdsinterval. In mijn functie houd ik me bezig met de vraag hoe we deze waarschijnlijkheid zo hoog mogelijk kunnen maken, uiteraard tegen de juiste kosten. Hiermee heeft dit vakgebied veel raakvlakken met onderhoud, maar ook met productie en engineering.

Techniek had altijd mijn interesse, maar ik ben niet alleen geïnteresseerd in het doorrekenen van cijfers. Ik vind de menselijke kant van het werk minstens zo belangrijk. Ik krijg bij SCA Nederland de ruimte me te verdiepen in de problemen die zich voordoen, zonder daarbij de menselijk maat uit het oog te verliezen. Wat mij betreft de ideale baan.

Papier maken is een hightech proces. Met machines van vier meter breed, die op hoge snelheid en met enorme walsen draaien wordt een product gemaakt dat een fractie van een millimeter dik is. Heel bijzonder. Het is honderden jaren geleden ontstaan als een ambacht, maar de tijd heeft nooit stilgestaan. Nog steeds worden snufjes bedacht die het proces sneller, makkelijker, efficiënter, zuiniger en dus goedkoper maken.

Ik heb een prachtige job waarin geen dag gelijk is aan de vorige. Ik werk samen, deel kennis en leg verbindingen. Mijn drive is dingen verbeteren. Er zijn nog veel zaken die efficiënter en beter kunnen. Ik wil een functie hebben waarin ik zo veel mogelijk waarde toe kan voegen aan de onderneming en zolang dat in de huidige functie gebeurt, zit ik op de juiste plaats.

Pieter Nieboer
Reliability supervisor
Werkt bij SCA Nederland sinds 2008

Pieter Nieboer