Zoek
Essity Cuijk wint Energiebokaal

Innovatie

Essity Cuijk wint VNP Energiebokaal

Jaarlijks reikt de VNP de Energiebokaal uit aan het papierbedrijf dat de grootste verbeteringen behaalt op het gebied van energiebesparing en CO2-efficiëntie. Dit jaar is de winnaar Essity Cuijk. De tweede plaats is voor Solidus Bad Nieuweschans, op de voet gevolgd door Smurfit Kappa Roermond Papier (derde). Van harte gefeliciteerd!

Het afgelopen jaar nam Essity veel maatregelen om besparingen te realiseren. Zo werd onder andere een biogascompressorsysteem geplaatst zodat biogas uit de RWZI naar de papiermachine kan worden geleid. Ook staat de komende periode een aantal projecten op stapel waarmee grote verduurzamingsstappen worden gezet.

Samen met Alucha ontwikkelde Essity Cuijk een pyrolyseproces om papierslib te verwerken; dat is nu nog een grote afvalstroom van de papierfabriek. Deze innovatie wint uit het slib circulair calciumcarbonaat terug dat opnieuw kan worden ingezet. Ook wordt het organische deel omgezet in een bio-olie die wordt gebruikt ter vervanging van aardgas.

Deel deze pagina:

OMSLAG LOS

Jaarverslag '23/'24

In dit jaarverslag klappen we uit de school over de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en onze sector. Veel leesplezier!

VNP van Houtum

Baan of stage in een papier- of kartonbedrijf?

Onze bedrijven staan te springen om nieuw (technisch) talent. Grijp je kans in onze uitdagende wereld!