Minister Adriaansens

Belangenbehartiging

Het grote industriegesprek: minister en kamerleden in debat

Wat betekent de maakindustrie voor ons land? Hoe draagt zij bij aan innovatie, export, werkgelegenheid, én met welke dilemma’s wordt zij geconfronteerd? Deze vragen staan centraal tijdens Het Grote Industriegesprek op 25 oktober vanaf 16.00 uur in de Pulchri Studio in Den Haag. Meld je snel aan, want het aantal plekken is beperkt.

Vanuit het centrum van de democratie in Den Haag gaan we in gesprek over de kansen en bedreigingen met nieuwe kandidaat-Kamerleden (o.a. Mona Keijzer van BBB en Silvio Erkens van de VVD, demissionair-minister Adriaansens (EZK) en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Tjark Tjin-A-Tsoi, directeur van TNO, schetst een inspirerend perspectief op het verdienvermogen van Nederland en de rol daarin van de Nederlandse (maak)industrie.

Het programma
Na een openingsgesprek tussen Minister Adriaansens (EZK), Ingrid Thijssen (VNO-NCW) en Theo Henrar (FME) over kansen voor en dilemma’s in de industrie, presenteert Tjark Tjin-A-Tsoi van TNO zijn visie op de waarde van de Nederlandse industrie. Daarna gaan we in gesprek met kandidaat-Kamerleden zoals Mona Keijzer (BBB) en Silvio Erkens (VVD) over hoe we Nederland sterker maken met een groene, innovatieve en toekomstbestendige maakindustrie. Ook volgen vragen uit de zaal van branches en ondernemers. Ten slotte is het woord aan vertegenwoordigers van uiteenlopende industriële sectoren (VNCI, Metaalunie, FNLI en de VNP), waarin zij ingaan op uitdagingen en kansen voor het bedrijfsleven. We sluiten af met een borrel.

Dit event is gericht op politici, ambtenaren, vertegenwoordigers van de industrie, uit het middenveld en de media. Het is de eerste in een serie bijeenkomsten over kansen en uitdagingen voor de industrie. Dit evenement is een initiatief van onder meer VNCI, Metaalunie, FME, VNO-NCW, MKB-Nederland, FNLI, TNO en de VNP.

Graag tot ziens op 25 oktober!Deel deze pagina:

jaarverslag-22-23 Contact

Jaarverslag '22/'23

In ons meest recente jaarverslag lees je het verhaal van elf (voormalig) stagairs die carrière maken in onze bedrijven. Met hen hebben we goud in handen. Veel leesplezier!

VNP van Houtum

Baan of stage in een papier- of kartonbedrijf?

Onze bedrijven staan te springen om nieuw (technisch) talent. Grijp je kans in onze uitdagende wereld!