Introductiecursus papier en karton: het is weer tijd voor Van Baal tot Rol

Volgende maand is het weer zover: van 19 t/m 23 september vindt in Apeldoorn Van Baal tot Rol plaats. Tijdens deze vijfdaagse cursus maken nieuwe medewerkers van papier- en kartonbedrijven (of toeleveranciers) kennis met vele facetten van onze papiersector.

Centraal staan producten en het productieproces van papier en karton: grondstoffen, papiernabewerking, golfkarton, druktechnieken, reststromen, de geschiedenis van de sector en ‘werken in het papier’ komen aan de orde. Aan het eind van de week hebben de deelnemers kennis van fabricageprocessen en verschillende producten en bedrijven die in onze industrie voorkomen.

Ook de praktijk krijgt veel aandacht, want bedrijfsbezoeken vormen een belangrijk onderdeel van het programma. Zo krijgen deelnemers een goed beeld van de verschillen en overeenkomsten tussen bedrijven. Een leuke bijkomstigheid van de training is dat cursisten elkaar goed leren kennen, zodat direct een interessant netwerk wordt opgebouwd.

De cursus is zowel bedoeld voor werknemers uit de papiersector die direct bij het productieproces zijn betrokken als voor collega’s die werken op het vlak van research, technologie, onderhoud, verkoop, inkoop, logistiek, HR/P&O, (technische) administratie en communicatie.

Neem voor meer informatie of inschrijving contact op met Esther Freriks. We zien uit naar je deelname!

Meer weten over werken in de papiersector vind je op uitdagendpapier.nl

Deel deze pagina:

Jaarverslag '21/'22

In het jaarverslag 2021/2022 maak je kennis met elf vrouwen die in en rondom de machines in onze bedrijven werken. Veel leesplezier!

Baan of stage in een papier- of kartonbedrijf?

Onze bedrijven staan te springen om nieuw (technisch) talent. Grijp je kans in onze uitdagende wereld!