Zoek
Jimmy Dijk (SP)

Belangenbehartiging

Tweede Kamer debatteert over problemen papier- en kartonsector

Gisterenavond (20 maart) debatteerde de Tweede Kamer op initiatief van SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk over de problemen in de Nederlandse papier- en kartonsector als gevolg van de hoge energieprijzen. Hoewel recente fabriekssluitingen de directe aanleiding vormen, ging het debat met name over de vraag hoe verduurzaming de concurrentiepositie van de regionale maakindustrie in Nederland kan verbeteren.

We zijn blij met de aandacht voor onze sector (en geheel Cluster 6) vanuit de politiek. Minister Adriaansens gaf aan in gesprek te willen met de bedrijven: zij onderschrijft dat actie nodig is om het handelingsperspectief van bedrijven in onze sector en in Cluster 6 te verbeteren.

Onze speerpunten:
• Ontwikkel industriebeleid dat werkt voor alle regio’s
• Zorg voor een (uitgebreidere) casusaanpak voor bedrijven in Cluster 6, zodat we op kortere termijn toegang tot duurzame energie-infrastructuur realiseren
• Zorg dat prijsprikkels worden gekoppeld aan verduurzamingsmogelijkheden van bedrijven

Hartelijk dank aan Jimmy Dijk, Wytske Postma, Rachel van Meeteelen, Joris Thijssen en Claire Martens-America voor jullie aandacht voor de Nederlandse maakindustrie. We vertrouwen op een snel vervolggesprek met Minister Adriaansens over oplossingen voor onze sector en behoud van werkgelegenheid in de regio.

Deel deze pagina:

OMSLAG LOS

Jaarverslag '23/'24

In dit jaarverslag klappen we uit de school over de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en onze sector. Veel leesplezier!

VNP van Houtum

Baan of stage in een papier- of kartonbedrijf?

Onze bedrijven staan te springen om nieuw (technisch) talent. Grijp je kans in onze uitdagende wereld!