Zoek
Advies SER: help de maakindustrie

Vacature bij de VNP: projectleider energietransitie en innovatie

‘Toen ik voor het eerst een papierfabriek van binnen zag, verwonderde ik me over de immense machines van tachtig meter die non-stop papier produceren. Heel anders dan ik me had voorgesteld.’

In Nederland bevinden zich – van Hoogezand tot Roermond en van Velsen-Noord tot Cuijk – twintig papierfabrieken die in een hightech omgeving papier en karton van wereldklasse maken: denk aan papier voor voedsel- en internetverpakkingen, waardepapier, papier voor magazines en toiletpapier. In deze bedrijven werken zo’n vierduizend mensen. De VNP is hun branchevereniging.

Iedere dag proberen we onze positie als meest duurzame en circulaire sector waar te maken en te verstevigen. Eén ding is zeker: uiterlijk in 2050 zijn we klimaatneutraal en 100 procent circulair. Daarom werken papier- en kartonproducenten aan doorbraken in energie- en procesinnovaties.

Het VNP-projectbureau ondersteunt deze bedrijven bij de implementatie van innovaties die hen helpen hun duurzaamheidsdoelen te bereiken, bijvoorbeeld op het vlak van CO2-emissies of inzet van biogas. Zij variëren in grootte – het kleinste bedrijf ademt nostalgie en heeft veertig medewerkers, het andere heeft een uitgebreid machinepark en honderden werknemers – maar onder de streep moeten en willen zij allemaal verduurzamen. Jouw bijdrage daaraan is essentieel! Daarom zoeken we een

projectleider energietransitie en innovatie

Over jou(w rol)
Als projectleider energietransitie en innovatie weet jij als geen ander wat onze leden nodig hebben en dit zet je om in concrete projecten, waar je samen met hen aan werkt. Je hebt interesse in het leiden van projecten van A tot Z en je hebt een intrinsieke drive om bedrijfsprocessen verder te verduurzamen. Je vindt het een uitdaging om samen met papier- en kartonbedrijven te werken aan vergroening van onze sector. Vanzelfsprekend heb je passie voor energie en techniek.

In projectteams werk je samen met papier- en kartonfabrieken, hogescholen, universiteiten, ingenieursbureaus, leveranciers en energiebedrijven aan onderzoeken die bijdragen aan de realisatie van klimaat- en milieudoelstellingen, waarbij jouw sensitiviteit, enthousiasme en ambitie ervoor zorgen dat breed draagvlak ontstaat. Je bent goed op de hoogte van technologische ontwikkelingen, gaat creatief om met onvoorziene situaties en zet kansen om in realistische projectvoorstellen. Je hebt minimaal twee jaar werkervaring en rondde een hbo- of academische opleiding op het gebied van (proces)techniek, milieu, energie, chemie of een andere relevante studie succesvol af.

Taken & verantwoordelijkheden
• Je stimuleert papier- en kartonproducenten tot participatie in innovatietrajecten;
• Je initieert studies en projecten die (doorbraak)technologieën identificeren;
• Je leidt zelfstandig projecten die bijdragen aan duurzaamheidsdoelen van bedrijven;
• Je betrekt fabrieksmedewerkers actief bij de projecten;
• Je bent een verbindende factor tussen technologieleveranciers, kennisinstituten, onderwijsinstellingen en bedrijven.

Wat bieden we jou?
Een diverse baan in een klein en hecht team. Je standplaats is Hoofddorp, maar je zal ook veel bij de bedrijven en andere stakeholders te vinden zijn. Indien nodig of gewenst kun je ook vanuit huis werken. Voor jouw belangrijke bijdrage aan de circulaire toekomst van onze sector, bieden we je een passend salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een goede pensioenregeling en voldoende vrije dagen. Op kantoor lunchen we gezamenlijk en we houden van af en toe een uitstapje.

Enthousiast? Stuur uiterlijk 13 december je brief en motivatie naar Hannes Sanders (manager VNP-projectbureau) via werken@vnp.nl. Mocht je naar aanleiding van deze vacature vragen hebben, dan kun je Eveline van IJperen (HR-adviseur) bereiken op 06-43920460 of via bovenstaand e-mailadres.

We kijken uit naar je reactie!

Deel deze pagina:

OMSLAG LOS

Jaarverslag '23/'24

In dit jaarverslag klappen we uit de school over de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en onze sector. Veel leesplezier!

VNP van Houtum

Baan of stage in een papier- of kartonbedrijf?

Onze bedrijven staan te springen om nieuw (technisch) talent. Grijp je kans in onze uitdagende wereld!