Zoek
Arbo-bokaal voor Sappi Maastricht; energiebokaal voor Eska

Sappi Maastricht wint VNP Arbo-bokaal; Energiebokaal voor Eska

De VNP stimuleert haar leden te investeren in veilige werkomstandigheden en een duurzaam productieproces. Ieder jaar zetten we voorafgaand aan het Fibre Future Festival de bedrijven die daar het voorgaande jaar het best in slaagden in het zonnetje.

Arbo-bokaal in Limburgse handen
De Arbo-bokaal 2022 is een prooi voor de collega’s van Sappi Maastricht. Dit bedrijf kan de beste cijfers overleggen op het gebied van veilig werken, aantal dagen ongevalsvrij en verzuim. Neenah Coldenhove (tweede plek) en Smurfit Kappa Roermond Papier (derde plaats) complementeren het podium.

In zijn dankwoord sprak directeur Ferdinand Koster van ‘een droom die uitkomt’ en roemde hij alle medewerkers van het bedrijf voor hun aandeel in deze puike prestatie. Van harte gefeliciteerd!

Energiebokaal naar Noord-Nederland
Driehonderd kilometer noordelijker is er eveneens reden tot een feestje: kartonfabrikant Eska sleept de VNP Energiebokaal 2022 in de wacht. Die wordt ieder jaar uitgereikt aan het best presterende bedrijf op het gebied van CO2-reductie per ton product.

Sinds flinke tijd timmert Eska aan de weg, zeker sinds een aantal jaar geleden een rejectvergasser in gebruik werd genomen. Met name de inzet om het proces continu te verbeteren in combinatie met een kritische en eigenwijze blik op verduurzamingsprocessen leiden tot deze overwinning.

Smurfit Kappa Parenco legt beslag op de tweede plek, Crown Van Gelder behaalt plaats drie. Van harte gefeliciteerd!

Deel deze pagina:

OMSLAG LOS

Jaarverslag '23/'24

In dit jaarverslag klappen we uit de school over de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en onze sector. Veel leesplezier!

VNP van Houtum

Baan of stage in een papier- of kartonbedrijf?

Onze bedrijven staan te springen om nieuw (technisch) talent. Grijp je kans in onze uitdagende wereld!