Zoek
Sappi Maastricht wint Arbo bokaal

Veiligheid

Sappi Maastricht trotse winnaar VNP Arbo-bokaal

Ieder jaar reikt de VNP de Arbo-trofee uit aan het bedrijf dat het voorgaande jaar (2023) de beste prestaties leverde op het gebied van arbo en veilig werken. Sappi Maastricht komt deze keer als winnaar uit de bus, op de voet gevolgd door Smurfit Kappa Parenco (tweede) en Coldenhove (derde plaats). Van harte gefeliciteerd!

Tijdens de algemene ledenvergadering van de VNP op woensdag 5 juni werden de winnende bedrijven in het zonnetje gezet, waarbij per genomineerde de prestaties op arbo-gebied de revue passeerden. Stuk voor stuk zijn deze bedrijven trots op de initiatieven die zij in 2023 initieerden om een veiliger werkomgeving te creëren voor zowel eigen werknemers als externe medewerkers.

Bij de toekenning van de Arbo-bokaal wordt gekeken naar ongevallenstatistieken, maar dit jaar wordt voor het eerst ook naar leading indicators gekeken: indicatoren die zijn opgesteld door het Verbond PK om het prestatieniveau op arbo-gebied te voorspellen.

De indicatoren beoordelen de actualiteit van de RI&E, de betrokkenheid van het management bij arbo, deelname aan branche-initiatieven, de aanwezigheid van een M-RI&E en de veiligheidskundige kennis (op basis van de bedrijfsgrootte).

Deel deze pagina:

OMSLAG LOS

Jaarverslag '23/'24

In dit jaarverslag klappen we uit de school over de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en onze sector. Veel leesplezier!

VNP van Houtum

Baan of stage in een papier- of kartonbedrijf?

Onze bedrijven staan te springen om nieuw (technisch) talent. Grijp je kans in onze uitdagende wereld!